Zemin Bahane Olmamalı

Yayınlanma Tarihi :
Zemin Bahane Olmamalı

Son oynadığı 3 resmi maçtan galibiyet ile ayrılan Beşiktaş ‘lı futbolcular için Avrupa macerasının ilk ayağında isviçre takımı olan Lugano deplasmanında idi.

Rakip yabancı değildi, geçen sene bir Süpriz yapmış ilk maçta Beşiktaş stadında bizi yenmiş Beşiktaş ‘ta sezon boyu sürecek kaosun başlangıcı olmuştu, o yenilgi sonrası Beşiktaş ta kaos hiç bir zaman bitmedi.

Maç öncesi en çok korkutan Futbolcuların suni çimde ne yapacakları idi, bu çimde ne kadar iyi oynayabilirlerdi. Ama zemin bahane olmamalıydı çıkıp sahaya 2. Maç için avantaj yakalanmalıydı.

İlk 20 dakikalık bölümde ev sahibi Maça Beşiktaş karşısında ilk 20 dakikalık bölümde üstün gibi görünüp iki tehlikeli atakla Beşiktaş kalesini yokladılar bunların bir tanesini Paulista çizgiden çıkarıp diğerini Kaleci Mert çeldi gol olmasına engel oldular.
Karşılaşmanın 20. Dakikasında Rakibini uyutup başını döndürdükten sonra defanstan çok akıllıca atılan uzun topa Fernandes ‘in topu alıp golü yapması Beşiktaş ‘ı deplasmanda 0-1 öne geçirdi, Beşiktaş tam oyuna hakim olacak iken bu sefer kendi kalesinde golü bulması maça eşitlik gelmesine sebeb oldu ve ilk yarının bu skorla bitip soyunma odasının yolunu tutan Beşiktaş ‘lı futbolcular maçın 2. Yarısına etkili bir giriş yaptılar ardı ardına attıkları 2 gol ile bir anda maçın bittiğini fişin çekildiğini sandılar ama öyle olmadı. 55 ve 62. 7 dakikalık bölümde yenilen gol ile maça tekrar eşitlik geldi.

Lugano takımı gol yese de oyunu bırakmayan oyun disiplininden kopmayan hucumdan taviz vermeyen bir takım.
Beşiktaş’lı futbolcular maç 1-3 olunca oyun disiplininden koptular maçı kazandık havasına girdiler.

Geçen sene Beşiktaş stadında oynanan maçta 2-0 öne geçmiş kazandık demiştik.
Geçen sezon ile dün akşam olanlar da bir birinin kopyasıydı adeta.
“KAZANDIK”

Önümüzdeki hafta Turu geçmemiz için maçın son anına kadar oyundan kopmamak oyun disiplini elimizde tutmak yeterli.

Gücümüz var mı var.
Muhteşem taraftarımız önünde tur geçilir.
Yaygara yapıp moral bozmaya gerek yok.

YORUM YAP