Ajax maçında galibiyet istiyoruz!

Yayınlanma Tarihi :
Ajax maçında galibiyet istiyoruz!

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, UEFA Avrupa Ligi’nde yarın Ajax ile oynanacak maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Hollandalı teknik adamın konuşmasından öne çıkanlar

-Ajax maçında galibiyet istiyoruz. Kolay olmayacak ama Ajax’a gücümüzü göstereceğiz. Onlara zor anlar yaşatacağız.

-Biz her rakibimizi analiz ediyoruz. Güçlerimizi de buna göre kullanmaya çalışıyoruz. Ben 1-2 formasyona bağlı kalan bir hoca değilim. Yarın, Ajax’a göre bir takım çıkaracağız.

-Mucizevi bir doktor değilim. Geçen sene çok huzursuzluk vardı, 6 teknik direktör değiştirildi. Bence şu an çok kaliteli bir kadromuz ve grup hissimiz var. Geçen sene bu böyle değildi. Huzurumuz geri döndü diyebilirim.

-Güzel bir saha, tarihsel bir rakip. Tabii ki galibiyet hedefimiz kolay olmayacaktır ama gücümüzü göstereceğiz. Yarın Ajax’a zor anlar yaşatmaya çalışacağız. Cuma günü galibiyetle dönmeyi hedefliyoruz.

-Umarım Beşiktaş’ta uzun süre kalırım. Güzel bir kadromuz var, iyi çalışıyoruz. Yoğun bir tempo var. Bazı oyuncuları dinlendirmemiz gerek. Her maç aslında bir puzzle gibi olacak. En güzeli bu meslekte belki de bu.

-Beşiktaş kısa zamanda çok teknik direktör değiştirdi. Her kulüp için huzur önemli. Bence bu huzura kavuştuk. Elbette her şey çabuk değişebilir. Çantamı bekletiyorum İstanbul’da.  Umarım uzun süre kalırım.

-Galatasaray ve Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde başarısız oldu. Bu Türk futbolu için kayıp. Beşiktaş’ın Avrupa’daki imajını düzeltmeye çalışacağız. Çizdiğimiz yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Ajax maçını kazanarak başlamak istiyoruz. Ocak ayından sonra da Avrupa’da yolumuza devam etmek istiyoruz.”

-Beşiktaş’a gelmeyi çok düşündüm ve sonunda kabul ettim. Türk takımlarına karşı daha önce oynamıştım ve tutkulu kulüpler olduğunu biliyordum. Tutkulu takımlarda çalışmayı çok seviyorum, o hissi şimdi de yaşıyorum.

-Hollanda Ligi’ni ve Ajax’ı ciddi şekilde takip ediyorum. Ajax’ı tabii ki tanıyorum. Onları analiz edeceğiz. Hollandalı olduğum için Ajax’ı analiz etmek belki benim için daha kolay. Ancak ben kazanmak istiyorum. Galibiyete açlığım var. Tek planımız kazanmak.

-Çok güçlü bir takımımız var. Deneyimliler, bunu Beşiktaş’a getirdiler. Avrupa’ya da getirecekler. Kadroda çok yenilik oldu, büyük bir adım attık. Gelecek sezonlar için bir temelimiz oldu.’’

YORUM YAP