İşleyen planı bozmak şımarıklıktır

Yayınlanma Tarihi :
İşleyen planı bozmak şımarıklıktır

Spor Yorumcusu Bülent Uslu, Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde Ajax’a 4-0 mağlup olmasını TGRT Haber internet sitesine yorumladı.

Uslu’nun yazısı söyle:

Deneyip başarısız olmuş bir planı, çok önemli bir maçta bir kez daha uygulamaya sokmak çok büyük hatadır. Lugano deplasmanında sezonun en kötü oyununu oynamışsın. 6-7 gol pozisyonu verip üzerine üç tane yemişsin. O maçta Rafa Silva‘yı solda denemişsin, Masuaku- Rafa Silva ikilisi olmamış ve sen Ajax maçında aynı planı uygulamaya çalışıyorsun. Üstelik 17 yaşındaki gencecik çocuğu bu zorlu deplasmanda ilk 11’de deniyorsun, yetmedi orta sahada Onana Al Musrati ikilisi ile çıkıyorsun. İşleyen planı bozmak şımarıklıktır.

Beşiktaş ilk Avrupa Ligi maçında beklentinin çok altında kaldı. Kaybedebilirsin, kazanabilirsin de ama maçı hiçbir şey yapmadan sıfır şutla kapatamazsın Ajax öyle eski Ajax değil. Onların da sorunları vardı, çok güzel moral olduk. Beşiktaş, Onana gibi bir oyuncuyu kadrosunda tutarak çok büyük hata yapmıştır Onana değil, Beşiktaş’ın seviyesinde, Süper Lig’de herhangi bir Anadolu takımında bile oynayamaz. Onana‘nın tüm maliyeti yaklaşık 10 milyon Euro. Beşiktaş’a Onana‘yı getirenleri tarih affetmeyecek. Transfere sebep olan dönemin teknik direktörünü de başkanını da unutmayacağım.

Ayrıca bu sezon yabancı kontenjanı sorunu varken Onana’yı kadroda tutmak da çok büyük hataydı. Can Keleş’e para yokken 2,75 milyon Euro vermek de çok büyük hata ve saçmalıktı.

Hocayı yeterince övdük, göklere çıkarttık yanlış yaptığı zaman da yanlış yapıyor demesini bileceğiz. Bu taraftar hocayı bağrına soktu, büyük teveccüh gösterdi o da bunun karşılığını verecek. Ajax karşısında ne rakibi analiz edebilmiş, ne de Beşiktaş’ı tanıyabilmiş! Bambaşka bir hoca vardı, gereksiz işler peşinde koştu. Dünkü ağır mağlubiyetin başlıca sorumlusu hocadır, diğeri de sayın Hasan Arat’tır.

Transfer döneminde Can Keleş için verilen para yerine, iyi bir kanat ve bir de bek alınabilseydi, Beşiktaş’ın açıkları biraz daha kapanmış olacaktı. Netice itibari ile derhal yanlışlardan dönülmeli, bu ağır mağlubiyetin travmaya dönüşmesinin önüne geçilmelidir. Kayserispor deplasmanında mutlak üç puan alınmalıdır ve son olarak da bu ağır mağlubiyet için hoca ve sayın Hasan Arat Beşiktaş taraftarından özür dilemelidir.

YORUM YAP