Beşiktaş kongreye gidiyor!

Yayınlanma Tarihi :
Beşiktaş kongreye gidiyor!

Siyah Beyazlı camiada kongre rüzgarı esmeye başladı. Haftasonu Tüzük Tadil Kongresi yaparak yeni tüzüğünü kabul eden Beşiktaş’ta 1-1,5 ay içerisinde yeni kongre olması bekleniyor.
2 Aralık’ta göreve başlayan Hasan Arat ve ekibi ile sorun yaşayan Seçme ve Sicil Kurulu’nda olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Beşiktaş yönetiminde Başkan Hasan Arat, ilk icraat olarak özellikle Kadir Kılıç’ın etkisi ile Seçme ve Sicil Kurulu’na noter huzurunda baskın yapmış ve 2023 yılında yapılan üyelik evraklarına el koymuştu. Aralık ayından bu yana incelemeler sürerken, bazı üyelerin üyelikleri askıya alınmıştı. Bunun peşine Arat yönetimi, 2024 yılında üye olmak isteyenlerin evraklarını “Üyelik sekretaryası” olarak oluşturulan masadan almaya başlamış ve Seçme ve Sicil Kurulu’nu pasifize etmişti. Son olarak Beşiktaş tüzüğünde de Seçme ve Sicil Kurulu’nun adı değiştirilmiş ayrıca bir nevi yönetime bağlanmıştı.

Seçme ve Sicil Kurulu üyeleri seçimde taraf olmuştu

Seçim döneminde bazı Seçme ve Sicil Kurulu üyeleri diğer başkan adayı Serdal Adalı’yı desteklemiş ve seçimi Hasan Arat kazanınca üyelikten istifa etmek zorunda kalmışlardı. Kalan 4 üye görevlerine devam ederken şok bir gelişme daha yaşandı.

Beşiktaş seçimli kongreye gidiyor

Beşiktaş’ta Seçme ve Sicil Kurulu’nun son olarak aldığı karar ise bomba etkisi yarattı. Kurul üyelerinin yönetimin baskılarına daha fazla dayanmak istemediği ve istifa kararı alacağı iddia edildi. Seçim kararının bu hafta içerisinde açıklanması beklenirken Beşiktaş’a da yeni bir kongre yolu gözündü.

30 gün içerisinde seçim

Beşiktaş tüzüğüne göre eski adı ile Seçme ve Sicil Kurulu’nun üye sayısının 4’ün altına düşmesi halinde 30 gün içerisinde seçim yapılması ve yeni kurulun oluşması gerekiyor.

YORUM YAP